Equip Competició

Des de l’any 2017 FUNLAB ha estat partícip d’una de les competicions de robòtica més grans del món a nivell educatiu; la First Lego League, una competició robòtica basada en els kits de Lego Education.

Es tracta d’una experiencia molt enriquidora per tots els participants, ja que ajuda a desenvolupar habilitats relacionades amb:

Treball en equip
Gestió de projectes
Resolució de conflictes
Gestió del temps
I molt més

L’equip de competició s’autogestiona tant en feina com en recursos, sempre supervisats per un monitor/entrenador, que els ajudarà a assolir els reptes plantejats per la FLL (First Lego League).


FLL 2023

Aquest any la FLL ha estat tot un èxit!!! Vam portar un equip en el que la majoria d’integrants s’iniciaven en la competició i, tot i això, ens vam emportar un premi als valors de l’equip.

Ens van demostrar a tots que un grup unit i amb ganes de treballar conjuntament poden arribar allà on es proposin.


Han estat molts anys de competició i molts membres han passat per aquests equips. Al llarg dels anys s’han sumat noves iniciatives que han fet que el grup cada cop estigui més cohesionat -hem de dir que el menjar ha estat un factor comú en molts d’aquests rituals-. Cada any, des de la primera edició, fem el «Sopar de Pizzes», on ens quedem desprès de la última sessió abans de competir i ens relaxem i xerrem mentres sopem. Des de ja fa 3 anys dinem tots junts al acabar la competició i celebrem els bons moments viscuts (no cal guanyar per celebrar res). I en els darrers 2 anys hem afegit els brenars de dimecres, on cada setmana un membre de l’equip s’encarrega de portar brenar per a tots (entrenadors inclosos).


Aquest és un exemple d’alguns dels projectes científics que hem encarat al llarg d’aquests anys. El repte consistia en ajudar als astronautes de la Estació Espacial Internacional i la nostra solució va ser un dispositiu per aprofitar les deposicions dels astronautes i obtenir metà com a combustible per després aprofitar-lo en les seves instalacions. Aquest Time-Laps es va realitzar com a demostració del seu funcionament.



KONEKTATU

L’any 2018 l’equip de competició va decidir posar-se el nom de Konektatu, que en euskera significa connectar. Ens va agradar molt el significat de la paraula, ja que era el que buscavem en tots els sentits: hem de connectar bé els circuits del nostre robot, les proves entre elles, el projecte cièntific, tots aquests elements entre sí… Però, sobretot, busquem una bona connexió entre els membres del equip, ja que hi ha mesos de feina abans de la competició. En l’actualitat, tot i que els membres de l’equip han anat canviant i cada any es proposa un canvi de nom, continuem sent l’equip Konektatu.

Scroll al inicio
Obre una conversa!